Willem Wortel

Recepten

Sperziebonenmix met quinoa

Sperziebonenmix met quinoa
Een van mijn favoriete gerechten. En dat terwijl het vegetarisch is. Dichtbij huis met de sperziebonen die verrassend goed combineren met de champignons, knoflook, de pesto en de fetakaas. De quinoa zorgt voor alle aminozuren die je nodig hebt om een compleet eiwit binnen te krijgen. Goed voor de spieropbouw!

Ingrediënten

  • sperziebonen (400 gram)
  • 2 uien
  • 200 gram champignons
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram fetakaas
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 2 theekopjes quinoa (of voor
  • 2 personen speltspaghetti of zilvervliesrijst)
  • 2 x vegaburger (100 -150 gram)
  • zout, peper
  • olijfolie

Bereiding
Quinoa koken volgens de beschrijving op de verpakking. Sperziebonen koken en afgieten als ze gaar zijn. Niet koken tot ze helemaal slap zijn. Uien, champignons en knoflook bakken in olijfolie. Als ze vrijwel goed zijn, de gekookte boontjes erbij doen in de pan. Mengen en doorwarmen. Ondertussen de vegaburgers bakken en op het bord leggen. Het groentemengsel op het bord met fetakaas en pijnboompitjes op smaak maken. Fetakaas verkruimelen en goed erover verdelen. De quinoa (of spaghetti of rijst) erbij en smullen maar.

Willem Wortel? Wie is dat?
Willem Wortel is ervaringsdeskundige op het gebied van natuurlijke voeding. Hij deelt die ervaring met zo veel mogelijk mensen.

De Willem Wortel methode is een voedingsstijl die ervoor zorgt dat je je fit en gezond voelt. En waarmee je ook nog eens betere prestaties levert op sportgebied. De methode is inpasbaar in het leven van een gezin met een druk leven. Het is voor een belangrijk deel gebaseerd op natuurlijke voeding, zo veel mogelijk met een lage GI-waarde.

Lees er alles over in het boek de Willem Wortel methode, Willem Wortel voor hardlopers en in het boek voor ouders met kinderen die van pannenkoeken houden: het gezonde Pannenkoekboek!