Willem Wortel

Recepten

Humus met avocado en knoflook

Humus met avocado en knoflook
Eigengemaakte humus met avocado en knoflook. Een supertrio aan hoofdingredienten met een hoge waarde aan plantaardige eiwitten en vetten. En alle gezondheidsvoordelen van knoflook krijg je er ook nog eens bij.

Ingrediënten

  • 150 tot 200 gram kikkererwten (uit blik of zelf geweekt)
  • halve avocado
  • 1 teentje knoflook
  • halve eetlepel olijfolie (of andere olie)
  • 1 eetlepel kwark of een halve eetlepel yogonaise of mayonaise
  • zout en peper naar behoefte
  • eventueel verse kruiden toevoegen (basilicum/peterselie/etc...)

 

 

Bereiding

Doe de kikkererwten, de avocado en het teentje knoflook in een keukenmachine en verwerk het op niet al te hoge snelheid. Je kunt het ook een diep bord of kommetje doen en dan de staafmixer gebruiken om er een mengsel van te maken.

Voeg de rest van de ingrediënten toe en proef af en toe zodat je de juiste smaakverhoudingen krijgt.

Tip: kleine stukjes verse tomaat toevoegen als de humus klaar is. Dit bevordert de opname van de voedingsstoffen.

 

Willem Wortel? Wie is dat?
Willem Wortel is ervaringsdeskundige op het gebied van natuurlijke voeding. Hij deelt die ervaring met zo veel mogelijk mensen.

De Willem Wortel methode is een voedingsstijl die ervoor zorgt dat je je fit en gezond voelt. En waarmee je ook nog eens betere prestaties levert op sportgebied. De methode is inpasbaar in het leven van een gezin met een druk leven. Het is voor een belangrijk deel gebaseerd op natuurlijke voeding, zo veel mogelijk met een lage GI-waarde.

Lees er alles over in het boek de Willem Wortel methode, Willem Wortel voor hardlopers en in het boek voor ouders met kinderen die van pannenkoeken houden: het gezonde Pannenkoekboek!