Willem Wortel

Wie is Willem Wortel?

Mijn naam is Jacob Paas, de auteur van het boek "Willem Wortel methode" en Willem Wortel is mijn alter ego. Ik ben een 48-jarige man met grotendeels zittend werk, ben veel onderweg en breng meer tijd door in mijn auto dan me lief is.

Rond mijn dertigste levensjaar begon de worsteling met mijn langzaam maar hardnekkig groeiende buik. Ik heb, zoals zoveel mensen, van alles geprobeerd om af te vallen: het ziekenhuisdieet, een Leven Lang Fit, Sonja Bakker, Dr. Frank en ga zo maar door. Met wisselend succes. Ook heb ik een periode erg intensief gesport. Daarmee lukte het goed om de kilo’s in bedwang te houden. Maar zodra het niveau van bewegen weer terugliep naar een keer of twee, drie per week, kwamen de kilo’s er langzamerhand weer aan. En het buikje groeide weer.

Willem Wortel? Wie is dat?
Willem Wortel is ervaringsdeskundige op het gebied van natuurlijke voeding. Hij deelt die ervaring met zo veel mogelijk mensen.

De Willem Wortel methode is een voedingsstijl die ervoor zorgt dat je je fit en gezond voelt. En waarmee je ook nog eens betere prestaties levert op sportgebied. De methode is inpasbaar in het leven van een gezin met een druk leven. Het is voor een belangrijk deel gebaseerd op natuurlijke voeding, zo veel mogelijk met een lage GI-waarde.

Lees er alles over in het boek de Willem Wortel methode, Willem Wortel voor hardlopers en in het boek voor ouders met kinderen die van pannenkoeken houden: het gezonde Pannenkoekboek!

Willem Wortel methode

Dat ik geen sixpack meer heb, nou ja. Wie weet, ik werk er aan. Het was voor mij echter niet acceptabel dat er elke keer weer een ‘bromfietshelm’ onder het shirt verscheen. Mijn aanpak tot nu toe was kennelijk niet goed genoeg. In ieder geval was het effect niet blijvend.

De afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan over voeding, de werking van het lichaam en de rol van bewegen. Met mijn opgedane kennis, in combinatie met mijn eigen ervaringen en die van mijn directe omgeving, heb ik de Willem Wortelmethode ontwikkeld. Daarnaast doe ik graag aan sport. Zaalvoetbal, tennis, wielrennen en mountainbiken doe ik regelmatig maar hardlopen vormt de hoofdmoot. Lees hier over mijn hardloopervaringen. 

Het is mijn streven om zo veel mogelijk mensen te bereiken en de boodschap over te brengen hoe belangrijk het is en wat een lekker gevoel het elke dag geeft als je een gezonde levensstijl aanhoudt. Als het even kan maak ik er mijn dagelijks werk van. Ik haal erg veel voldoening uit de reacties van mensen die merken wat het volgen van deze levensstijl met ze doet. Lees ook de ervaringen van "willemwortelaars" op de website.

De Willem Wortel methode vereist slechts enkele aanpassingen in je levensstijl. Dus geen ingewikkeld dieet waarbij je op rantsoen gaat en dagenlang met een hongergevoel rondloopt.

Willem Wortel staat voor lekker eten in normale hoeveelheden. En als er een keer een feestje is, dan kan dat best met een biertje of een wijntje erbij. Als je de Willem Wortel methode volgt heb je al na een paar weken beduidend meer energie. En je begint er ook nog beter uit te zien. Mooi meegenomen! 

Willems's Waarheden

1.Sla geen maaltijd over, eet voldoende en van goede kwaliteit
2.Drink minimaal 2 liter per dag
3.Beweeg minimaal 3x per week
4.Slaap 7 tot 8 uur per nacht
5.Gij zult veel seks hebben   YES!


Vijf tot acht kilo afvallen en beter presteren

Als je deze regels toepast zul je in een periode van 5 weken minimaal 5 tot 8 kilo afvallen. Daar komt bij dat de combinatie van minder kilo’s en meer energie ook zorgt voor betere prestaties. Dat geldt zowel bij het beoefenen van sport als tussen de lakens.